25 Temmuz 2013 Perşembe

Craftsy Block of The Month 2013

Craftsy'den Ayın Kırkyama Dersi


Merhabalar,

Son dönemde büyük ilgi ve beğeni ile takip etmekte olduğum yabancı bir site var. Craftsy!!!...

Bu site'de ilgi alanınız ne olursa olsun, pek çok konudaki bilgiye ulaşmanız mümkün. Örneğin, Dikiş, Nakış, Örgü, Pastacılık, Patchwork (Kırkyama), Quilting (Yorganlama), Fotoğrafçılık gibi birbirinden çok farklı konularda detaylı bilgiye ulaşabiliyorsunuz. 

Örnek şablonlardan tutunda proje bazlı uzman ekiplerce kaydedilmiş dünyanın seçkin eğitmenleri tarafından verilen eğitim videolarına ulaşmak mümkün. Bu derslerin ya da şablonların bir kısmı ücretli olmakla beraber, bir kısmı da ücretsiz olarak yayımlanmakta.

Örneğin 2013 yılı boyunca her ay farklı bir kırkyama uygulaması eğitimi ücretsiz olarak veriliyor. Eğitim dili ingilizce. Ancak görüntü ve çekim kalitesi o kadar güzel ki dil bilgisine sahip olmaksızın da eğitim videolarından pek çok şey öğrenebilmek mümkün.

Ben blogum'un sağ sütununda aylık verilen dersleri yayımlıyor olacağım. Patchwork, kırkyama ya da yorganlama el işlerine ilgi duyacak okurlarımın beğenilerine sunuyor ve gelecek sayılardaki dersleri takip edebilmek ve kaçırmamak adına blogum'a üye olmanızı nacizane öneriyorum. Her ay yayımlanan o aya ait dersleri ve yeni güncellemeler hakkında sizleri bilgilendiriyor olacağım. Umarım siz de en az benim kadar keyif alırsınız...


Sevgilerimle

Elif ERSİN

6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir site gerçekten. İşe yarayacak çok şey var becerikli bayanlar için ;)
    Bu arada Elif seni çok sık göremiyorum artık buralarda. Tatil dönemi sanırım :) keyifli bir yaz geçirmeni dilerim...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Selda Hanım,
    ilginize çok teşekkür ederim. İlgi alanıma giren konular ile ilgili bilgi paylaşmayı seviyorum. Bu zaman zaman mutfak zaman zaman el işleri, ebru yapımı vb bir çok farklı konu olabiliyor. Beğenmenize sevindim. Ben de bloğunuzu ziyaret ettim. Çok keyifli buldum. Sizi takip ediyorum. Nice hoş sohbetlerde görüşmek üzere
    Sevgiler
    Elif ERSİN

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Juliette,
    Merhabalar...Nasılsın? Uzun zaman oldu yazışmalayalı :-).. Bildiğin gibi evimi değiştirdim Mart ayında. Yerleşmek uzun sürmedi ama tam olarak düzeni kurmak kolay değil. Çocukların okul servisi değişti. Gidiş gliş saatleri değişti. Aynı zamanda da yıl sonu sunav dönemine girdik. Bu dönemde bloğuma kısa kısa da olsa zaman ayıramadım. Tatil döneminin başlangıcı ile iki canavarın tam gün evde olması da bu koşturmaca ve yoğunluğa tuz biber ekti. İki gün öncesine kadar istanbuldaydık. Şua Bodrumdayız ve iki hafta kadar burada kalacağız. Aktif dönemim yine okulların açılışı ile başlıyor olacak. Bir süredir ara vermiş olduğum Ebru çalışmalarıma tekrar geri dönmeyi dört gözle bekliyorum. Aynı zamanda da dikiş, patchwork vb çalışmalarıma tekrar başlayacağım kısmetse. Ben de senin yazılarını bir süredir göremeyince merak etmiştim. Ne iyi yaptın, bir yorum yazdın.
    Güzel bir yaz geçirmeni dilerim
    Sevgiler

    Elif

    YanıtlaSil
  5. Elifcim yaz bitti işte. Ben çok tatil yapamadım aslında sadece hafta sonu kaçamakları işte;)
    face den örgü eldivenlerini gördüm tariflerini bekliyoruz artık.
    Seni buralarda daha sık görmek istiyorum hadi paylaşımlara son hız devam.
    miniklere okul hayatında başarılar diliyorum canım. ha bu arada bir ara ebru için geleceğim bu sefer kesin;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Juliette,
    Tatil yapamamış olmana üzüldüm doğrusu ama aslına bakarsan bizde de tatili çocuklar yaptı. ben onlara baktım :-) sadece...Paylaşımlar artacak kısmetse yakın zamanda..şuan yatırım yapıyorum ve çalışıyorum...yazıya da dökeceğim kısmetse... Sana bu konuda da danışmak istediğim şeyler var. Miniklerim okula başladı evet :-) ben onlardan çok sevindim okulların açılmasına, bil bakalım neden?! :-) iyi dileklerin için teşekkür ederim. Ebruya ne zaman istersen gidebiliriz. Çarş ve Perş günleri atölyede çalışma var. 12.00-15.00 arası. Önce bir gel, Kubilay Hoca ile tanıştırayım seni, sonra ne şekilde devam etmek istediğine karar verirsin...
    En kısa zamanda görüşöek umuduyla...sevgiler
    elif

    YanıtlaSil