Selamlar,
Bugün Annemin daha biz çocuk iken yaptığı ve keyifle yediğimiz bir kurabiye tarifini paylaşmak istiyorum.
Tarifi tarif yapan aslında üzerine kullandığınız marmelat. Arzu ettiğiniz her tür marmelat üzerine yakışıyor ve her bir kurabiye damağınızda farklı bir lezzet bırakıyor sanki. Ama benim favorim her zaman kızılcık marmelatı olmuştur....
Malzemeler;
* 250 gr sana yağı (yağı eritilmez)
* 6 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2 yumurta sarısı
* 1 vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
* Aldığı kadar un (hamur sert olacak)
Yapılışı;
Tüm malzemeler karıştırılarak hamur ceviz büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlanır. Her bir kurabiye önce yumurta akına sonra toz şekere batırılır ve tepsiye dizilir. Bezelerin ortası işaret parmağınız ile bastırılır ki orada ufak bir çukur oluşsun. 160 derece fırında 40 dk kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ortalarına çay kaşığı ile arzu ettiğiniz marmelat konur.
Afiyet olsun...
Mutfak Keyfiniz Daim Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder