Limonata Ferahlığı
Selamlar,
Bu sıcak yaz gününde yapmaya ve içmeye değer bir limonata tarifim var sizlere...Oruç tutanlara Allah sabır, güç kuvvet versin... Limonatalarını iftar sonrası afiyetle yudumlamaları dileklerimle....
Malzemeler
* 1 kg Limon (yaklaşık 6-7 adet)
* 3 adet portakal (konulmasa da olur, ama konulur ise hoş bir aroma veriyor)
* 3 Su bardağı toz şeker
* 2-2.5 lt su (limonun ve şekerin sevdiğiniz lezzette ayarlanabilmesi için su miktarı değişebilmektedir.
Yapılışı
* Limon ve portakal kabukları orta boy bir kap içine rendelenir.
* Limonlar ikiye bölünür. Bir miktar suları sıkılır ve kabukları ile aynı kap içine konulur.
* Üzerine bir su bardağı toz şeker ilave edilerek tüm malzeme (şeker, limon kabukları, ve rendelenmiş dış kabuklar) yoğurulur.
* Kalan 2 bardak şeker üzerine eklenerek malzemenin bulunduğu kap üzeri kapatılarak buzdolabında bir gece bekletilir.
* Ertesi gün dolaptan çıkartılan malzeme tekrar yoğurulup, tüm limonlar iyice sıkılıp suları çıkartılır. Kalan kabuklar atılır.
*Kalan malzeme ince bir süzgeçten ya da tülbentten geçirilerek süzülür.
* Üzerine yaklaşık 2 litre su ilave edilir.
*Tadına bakılarak arzu edilir ise bir miktar daha su ilave edilebilir.
* Arzuya göre içine taze nane yaprağı ve taze mevsim meyvaları eklenerek süsülemesi yapılarak servise hazır hale getirilir.
Afiyet Olsun...
Limonata yapanlarınız bol, keyfiniz daim olsun...
ben içmem limonata ama oğlum da kızımda çok severler.sık sık yapıyorum bu yüzden ve içine dolapta bekletirken bir kaç yaprak taze nane atıyorum çok güzel bir aroma veriyor.
YanıtlaSilsevgiler..
Selamlar Alanay,
YanıtlaSilBen limonatayı çok severim de kalori hesabı ve diyet kontrolü sebebi ile şekerli hiç bişeyler pek yiyemiyorum ve içemiyorum. Ama misafirlerime ve çocuklarıma yapıyorum. Taze nane yaprağı aromasını da severim. Ben genelde ikram ederken kullanıyorum ama bekleme süreci de mantıklı, bir kez de böyle deneyeceğim. Yorumun için teşekkürler...