14 Ocak 2013 Pazartesi

Üçüzlere Duvar Süsü

13.01.2013 

Üçüzlere Duvar Süsü -1



Selamlar, 


Bir kaç gündür yazamadım, suçluyum biliyorum, ama bu arada hiç durmadım çalıştım...




Neler mi yaptım, kızım için çok şeker bir süveter örmeye başladım...Bunun ayrıntılarını ve modelini de ayrıca yazacağım. Ama ondan önce uzun süredir yapmayı planladığım bir işe başladım; "Çocuk Odası Duvar Süsü"...


Yeğenlerimin odalarına duvar süsü yapıyorum. Yeğenlerim diyorum ama hepsi yegane kız kardeşimin çocukları, üstelik de üçüzler :-) İki oğlumuz (Ateş ve Demir), bir de kızımız var (Ayşe Gonca)... Minik kuşlar şuan 2 yaşındalar. Kardeşim uzun süredir "Abla bir sürü şey yapıyorsun, benim çocuklarıma da güzel bir şeyler yap" diyordu. En sonunda bebişlerin odalarına duvar süsü yapmaya karar verdik. 



Kolları sıvadım, ve soluğu sevgili arkadaşım Ayşegül'ün mekanında aldım...Ayşegül "Hanımeli Hobievi"nin sahibesi olurlar. Ayşegül'de ne ararsan var...Kumaşlar, dekoratif süsler, iğneden ipliğe aradığın her şeyi bulabileceğin dünyalar şekeri bir dükkan...Sevgili dikiş hocam Nadire Hanım ile bu ciciş biciş şeyler arasından üçüzlere onu mu yapsak bunu mu yapsak diye dükkanı epey bir dağıttık. Bu arada Ayşegül'ün ara ara şunu söylediğini duyuyordum. " dağıtın dağıtın ben yarın toplarım :-)"...

Oğlanlar için ayıcıklı temalı panel kumaşlar bulduk. Kestik, biçtik..Panel kumaştan küçük desenleri çıkarttık. Onları keçelerin üzerine yerleştirerek sarkacak parçaları hazırladık. 






Ana temayı oluşturan ayıcıklı kumaşları arasına dolgu malzemesi koyarak diktik. Kullandığımız ithal kumaşlar aslında kitap kapağı yapmak üzere tasarlanmış panel kumaşlardı. Bu duvar süslerine ek olarak yakın bir gelecekte aynı temadan hatıra defteri de yapacağım ve sizlerle paylaşacağım.Oluşturduğumuz ana tema parçasını süslemek için uygun düğmeler seçtik. O kadar çok çeşit var ki, seçmesi çok da kolay olmadı :-)


Bir tanesi nerede ise tamamlanmak üzere...zemin foto çekimi için çok uygun değil ama hepsi tamamlandığında güzel görsellerini de koyacağım.

Bu aşağıda yer alan tema da Ayşeciğimin...Nadire Hocam daha önce hiç ilgimi çekmeyen kurdele ile yapılan minik nakış işleri gösterdi bana...Nakışı da seveceğim hiç aklıma gelmezdi. Yapanları sonsuz takdir ediyorum, kurdele, brezilya nakışı vb...ama benim bu kadar sabırlı olabilmem mümkün değil..tam olarak tarzım da değil aslında...Ben yaptığım dekoratif süslemelere efekt vermesini istiyorum...bu küçük güller de bunu başardı...

Sıra kızımızın da duvar süsünü tamamlamakta, ancak buna vaktim kalmadığından tamamlayıp beğenilerinize sunamadım. En kısa sürede (kısmetse yarın) her üç duvar süsünü sizler ile paylaşacağım.




Hobilerinizle ve Keyifle Kalın

Sevgiler

Elif Ersin











6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyo ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Elif Hanımcığım sizi mimledim efendim,soruları yanıtlarsanız sevinirim :)
    http://hayaliatolye.com/?p=2687&preview=true

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyorlar.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık harika Olacaklarına eminim heyecanla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  5. cok guzel bır yazı olmus...okurken cok keyıf aldım devamını beklıyormmmmmm....
    bu arada ucuzlerın cıclerı cok guzel oldu canlı hallerını gordum Elifcım ellerıne saglık

    YanıtlaSil