20 Ocak 2013 Pazar

EBRU SANATI ETKİNLİĞİMİZDEN GÖRÜNTÜLER

19.01.2013

Çok Eğlendik, Kirlenmek Güzeldir... 


Merhabalar,

Dün Kadıköy de Ebru Atölyesi'nde, Ebru Hocamız Kubilay Dinçer eşliğinde çok keyifli bir bir etkinlik geçirdik.

En küçük katılımcımız yine Ebru atölyesi öğrencilerinden Bahar hanımın kızı Deniz idi (2,5 yaşında). Eee annesinden almış yeteneğini sanırım müthiş konsantre bir şekilde Ebru'larını yaptı.

Bahar'ın Kızı Deniz











İkinci küçük katılımcımız 3,5 yaşındaki Efsun oldu. Efsun ile benim kızım Ceylan bir tekneyi paylaştılar. Yaşlarından beklenmeyecek bir olgunluk ile müthiş bir anlayış ile teknelerini paylaştılar. Birisi ebru yaparken diğer izledi. Sonra kendi sırası gelen ebrusunu yaptı.
Efsun ebru yapıyor, Ceylan izliyor.

Bu küçük hanımlardan sonra 5 yaş, 7 yaş, 9 ve 10 yaş ortalamasın 14 çocuğumuz vardı. Sadece kızlarımız da değil, iki tanede de Can'ımız vardı. Tekneye 'en büyük fener bahçe' yazmak isteler..Ağırlıklı sarı lacivertli temalar ile çalıştılar :-)...Arzu ettikleri bu yazıyı yazmanın pek mümkün olmadığını, ya da oldukça zor olduğunu söylediğimde tabi ki 'nedenki' sorusu ile karşılaştım. Eee zamane çocukları her şeyin bir açıklaması olması gerekiyor tabi...'Su nakış tutmaz ki' dedim...
-O ne ki dedi bir Can'ımız
-Diğeri nakış ne demek dedi
Bu arada düşündükleri belliydi...Diğer Can cevap verdi, bu bir deyim değil mi? dedi. Ben de evet dedim ve açıkladım. Ne kadar çok yönlü bir etkinlik bakar mısınız? Hem sanat, hem türkçe, dil bilgisi ne ararsanız var. Çocuklara biraz takılmak istedi canım. Valla dedim en büyük yazabilirsin ama sorun Fenerbahçede :-) istersen galatasaray yazabiliriz....İkisi birden HAYIIIIRRR dediler....

Bu arada anneleri de bir Kafe'ye gönderdik. Biz de çocuklar ile mola verdiğimizde badem ve bisküvi yedik. Şimdi düşünüyorum da gerçekten farklı yaş grubundan 14 çocuk 3 saati aşkın bir zaman hiç sıkılmadan çalıştılar. Bu sanırım hem Kubilay hocamızın hem de bu sanatın kerameti...

Ayrılma saati geldiğinde gitmek istemeyenler bile oldu, neyse sömestir tatilinde bu etkinliği tekrar edeceğimize söz verdik ve el sıkıştık. Tekrar onlarla görüşmeyi dört göz ile bekliyorum...

Kubilay Hocama bize atölyesini açtığı ve böyle güzel bir etkinlik yaşattığı için çok teşekkür ederim.

Ayrıca tüm katılımcı annelere ve çocuklarımıza da göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.

Ebruli Keyifler dilerim.

Elif Ersin

Etkinliğimize ait diğer resimler için tıklayınız...





6 yorum:

  1. Elif hn çok keyifli geçtiği resimlerden anlaşılıyor. ne güzel bir etkinlik olmuş. herşeyi çok beğendim bir konu haricinde. neden can'ların isteği yerine gelmedi. bir dahaki sefere karşılaşırsak onlarla birlikte en azından FB yazmayı isterim:-)

    YanıtlaSil
  2. Juliette Hanım,
    Çok teşekkür ederim...inanın biz de çok eğlendik...çocukları izlemek zaten başlıbaşına bir keyif. Ne kadar çabuk alıyorlar, inanılmaz.
    Bu arada Can'larımız konusundaki yorumunuzu değerlendirip üzerinde çalışacağım...Umarım bir sonrakine hepinizin isteğini yerine getirebiliriz :-)
    Sevgi ve selamlar
    Elif

    YanıtlaSil
  3. süper bir etkinlik üstelik özverili bir çalışma.onlara da kocaman aferin.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Alanay Hanım...
    Sevgiler
    Elif

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir etkinlik bende oldum olası tezhip istiyorum ama galiba çok ilerilere kalıcak..

    YanıtlaSil
  6. Ceyda hanım,
    kısmet umarım arzunuzu yerine getirirsiniz. Ben de bu işe çok geç yaşlarda başladım, severek de yapıyorum. Mümkün olduğunca da çocuklarımıza genç yaşlarda bu sanat ile tanışmaları için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
    Selamlar
    Elif

    YanıtlaSil