2 Ocak 2013 Çarşamba

Ebru Keyfi ile ilk Tanışmam

Ebru Keyfi ile ilk Tanışmam


Yıllardan 2008....Buhranlı bankacılık günlerimde nefes alacak bir zaman dilimine ihtiyacım var...Var olmasına var da...o zaman dilimi nerede ne yapıyor o zamanlar kim bilir...Benimle olmadığı kesin...

Öğlen araları, trafikte akşam eve dönerken bir taraftan da bu zaman dilimi nerededir, kendim için ne yapabilirim diye internetten araştırmaya çalışıyorum...Tabi araştırma için bile özel bir zaman ayıramadığımdan fazla bir bilgiye ulaşamıyorum. 

Bir an hep Ebru Sanatını merak ettiğim aklıma geliyor...İlk karşıma çıkan bir birkaç atölye ile konuşuyorum...Cevap hep aynı..."Kurslarımız Eylül Ekim döneminde başlıyor, iki kur halinde 8 ay devam ediyor..."diyorlar. Ama benim yoğun bir iş temposu yanısıra o zamanlar biri beş, diğeri bir yaşından olan iki çocuk annesi olarak bu kadar sistematik ve de uzun zaman ayırabilmemin imkanı yok...(En azından ben öyle düşünüyorum)Haftaiçi full mesai ile iş kadını, haftasonu ise genelde ihmal edilmiş annelik görevimi yerine getirmeye çalışıyorum çünkü...

Bir internet sitesi buluyorum, harika rengarenk resimler görüyorum...Hayran kalıyorum...Umutsuzca aramaya karar veriyorum, çünkü yine benzer bir cevap alacağımı tahmin ediyorum...Telefona çok kibar bir bey çıkıyor.

- İyi günler, telefonunuzu internet sitenizden buldum. Ebru kursları ile ilgili bilgi almak istiyorum diyorum.
- Tabi diyor nazikçe karşımdaki ses...Kurslarımız Çarşamba, Perşembe ve C.tesi günleri...
- Peki, ne zaman başlıyor, kaç ay sürüyor, dönemlik ödememi yapıyoruz diye ardarda soruyorum sorularımı...
- Hayır diyor bu nazik ses...İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz...
- Allah Allah...Gerçektenmi? Nasıl olur..
- Evet gerçekten diyor, sesindeki tebessümü hissedebiliyorum...Muhtemelen benim sesim de karşı tarafa çok şaşkın bir kadının sesi olarak yansıyor
- Yani Eylül Ekim dönemi diye birşey yok mu sizde diyorum ısrarla...
- Hayır yok diyor karşımdaki Beyefendi. Seviyenize göre biz size adım adım öğreteceğiz...
- Çok seviniyorum tahmin edebileceğiniz üzere....
-Peki C.tesi saat kaçta diye soruyorum..
- 11.00 da başlıyoruz yanıtını alıyorum. 

Harika bir zaman, ne çok erken ne de çok geç..Evime makul bir saatte dönüm annelik vazifemi yerine getirebilirim. Sanırım buldum diyorum. O aradığım zaman dilimi buradaymış. Ama gene de şüpheliyim...Ya diyorum kendi kendime...Heryer belli dönemde bir müfredata tabi bu işi yapıyorda, bu aradığım yer nasıl oluyorda istediğinde gel başla diyor bana??? Kesin uyduruk bir yerdir diye düşünmediysem yalan olur.

O hafta gerçekten c.tesi olmasını bekleyemiyorum. Sabah çocuklarımı doyurup, bakıcıya gerekli gereksiz ne kadar tembih varsa yapıp, evden çıkıyorum. Kadıköy'e Ebru Atölyesine gidiyorum. İçeriye girdiğimde beni devasa bir köpek karşılıyor (ben de bu arada laf aramızda köpeklerden çok korkarım) . O devasa köpeğin arkasında telefondaki nazik sesin sahibi,  Ebru Sanatçısı Kubilay Eralp Dinçer ile karşılaşıyorum. Köpeğe "Şeker" gel kızım buraya diyor. Sanırım korktuğumu anlıyor :-)

Telefon konuşmamızdan bahsediyorum...Evet buyrun diyor ve beni bir salona alıyor. Çalışmalarına başlamış birkaç kişi daha görüyorum. Harika şeyler yapıyorlar...Şaşkınlık içinde kalıyorum. Suyun üzerine muhteşem resimler çiziyorlar...Vay be diyorum kendi kendime..Ne yetenekli insanlar....Ben çöpten adam bile çizemem, bu işi nasıl yapıcam diye kara kara düşünmeye başlıyorum.

Kubilay Hoca, gerçekten de telefondaki ilk izlenimimde olduğu gibi çok nazik ve çok bilgi dolu bir insan...Ayrıca çok da sabırlı. Bende olmayan bir meziyet...Sonradan öğreniyorum ki bu işi yapmak sabır gerektirirmiş. Eyvah diyorum işte..benim bunu yapmam imkansız...Sabır kim ben kim...

Hocam beni bir teknenin başına oturtuyor ve başlıyor anlatmaya....Ebrunun tarihçesinden tutunda, bu işte kullanılan malzemeler, ürünler, hazırlanışları...ve daha bir çok konuda konuşuyoruz. Benim için çok yeni bir konu olan 'Ebru Sanatı' Ebru Atölyesinde bulunduğum c.tesi günleri ikişer saatlik zaman  diliminde ne iş ne de evdeki sorunları düşünmeden, yepyeni konuları düşünmemi sağlıyor.  Eve döndüğümde yüzümde mutlu bir tebessüm...Evet diyorum işte bu. Benim yapmam gereken bu!....Kendime bir iyilik yapacağım ve c.tesi günleri iki saatimi ayırarak bu kursa gideceğim. 

Evet işte sevgili Dostlar, Ebru Sanatı ile tanışmam ve başlangıcım bu şekilde oluyor...O günden bu güne bu işi öğrenmeye çalışıyorum. Ebrunun bana faydası sadece keyif almak ya da bu işi öğrenmekle de kalmıyor...Sabrı, emeği ve emeğe saygıyı da öğretiyor. 

Ben Ebru yaparken, çok ama çok mutluyum, Müthiş bir keyif alıyorum...

Sn Hocam Kubilay Dinçer'e de dört yıl içeridinde göstermeiş olduğu sabır ve vermiş olduğu emek için ayrıca teşekkür ederim.

Yeni kurmuş olduğum bu blog "Hobi Keyfi" üzerinden sizler ile zaman zaman Ebru Sanatı ile çok daha detaylı bilgileri paylaşıyor olacağım. Dört yıl içeridinde öğrendiklerimi sizler ile paylaşıyor olmak da benim için ayrı bir keyif olacak. Lütfen sizler de merak ettiklerinizi yazmaya sormaya çekinmeyin...Bildiğimi seve seve, bilmediğimi araştırarak aktarabilirim. 

Ebruli Keyifler dilerim

Sevgiyle kalın

Elif Ersin

Haziran 2012 Beyazıt Antik Otel Ebru Atölyesi Karma Ebru Sergideki Ebru'larım...

   



5 yorum:

  1. cok keyıflı bır yazıydı....devamını beklıyorum:)))

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, Hobievi ile tanıştığımı da yazacağım :-)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Elif Hanım,

    ziyarete geldim sizi,çalışmalarınız çok hoş olmuş.Bende ebru sanatını öğrenmeyi hep istemişimdir,hatta bu sene kursa bile kayıt oldum,ama vakitsizlikten gitmek nasip olmadı.Çalışmalarınızı görünce yine heyecanlandım :) Umarım seneye bende başlarım

    Bende ziyaretime beklerim her zaman
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz...
    Henüz ebruya sıra gelmemiş demekki...umarım bir gün vakit bulup başlayabilrisiniz...Çalışmalarımın heyecan vermesine gelince, gururlandırdınız beni :-) Teşekkür ederim...Ne hoş verdiğim emekler boşa gitmemiş demekki...
    Blogunuzda güzel linklere yer vermişsiniz...elinize sağlık...Hepsini tek tek inceleyeceğim en kısa sürede...
    Lütfen bana özelden dönüş yapıp açık adresinizi gönderir misiniz? 15 ocak'a kadar kayıt olan üyelerime ebrulu kitap ayıracı hediye ediyorum. Size de birtane göndermek isterim.
    Selamlar
    Elif

    YanıtlaSil
  5. Rica ederim hepsini hak ediyorsunuz :)
    Bende çok teşekkür ederim,güzel sözleriniz için.
    Ay bir hediye mi alıcam,çok hoşuma gider,elbette gönderirim .

    Görüşmek üzere

    YanıtlaSil