3 Şubat 2014 Pazartesi

Geri Dönmeye Çalışıyorum!?

Kafam Çok Karışık!!!

Selamlar

Bir süredir yazı yazmadığımı fark eden sevgili dostlardan aldığım mesajlar beni çok mutlu etti. İlginizi çok teşekkür ederim.

Ben de yokluğumu açıklayan kısa bir yazı yazmaya karar verdim.

Sağlığım sıhhatip iyi, çok şükür. Yazı yazamamış olmamaın bir iki farklı nedeni var aslında. İlki iki canavar annesi olarak sömestir tatilini mümkün olduğunca çocukalrıma ayırmaya çalışıyorum. Zaten böyle bir niyetim olmasa da çocuklar yaradılışları gereği tüm vaktinizi doldurmayı başarıyorlar :-) Sağ olsunlar, mutlu olsunlar, ben razıyım...




İkinci bir neden ise blog yazmak ile ilgili kafamda bir çok soru olması aslında. internete girip şöyle bir bakınca aslında ne kadar çok kişinin benzer çalışmalar yaptığını, ve ilgi alanlarına göre blog tutarak yazı yazdıklarını görüyorum. Bu kadar çok sayıda olan bir havuz içerisinden sivrilip çıkmayı başarmak aslında hiç de kolay değil.

Özellikle de benim gibi yayımladığı bir çok el işini şahsen yapmak, resim çekmek, düzenlemek için harcayan bir kişi olarak ardından neyi nasıl yaptığımı yazmak korkunç bir zaman alıyor. Bunu yapıyorum ve yapmaktanda zevk alıyorum. İyi, güzel ama sonuç?? Yani ben ne elde ediyorum? Ne kadar çabalamalıyım? Bu sorular kafamın içerisinde dönüüüüp dolaşıyor. Acaba zamanı bozuk para gibi harcıyor muyum? Yoksa kimseye bir faydam dokunuyor mu? Eğer öyle ise neden sayfa daha fazla sayıda yorum ya da soru alamıyorum. 


Aslında yorum ya da soru alamıyorum demek de çok doğru değil. Aslınd aalıyorum ama!!! bir çok kişi sosyal medya kanalları aracılığ ile soru sormayı tercih ediyor. Çok ısrar etmek istemememe rağmen zaman zaman blog'a yorum ve soruların yazılması konusunda yönlendirmeler yapıyorum. Ancak işe yaıryor dersem yalan olur. :-( her gün en az 15-20 soruya yanıt veriyorum. Ya facebook üzerinden ya da özel mesaj ya da mail ile bana gelen sorulardan. Ama blog yorumlarına yorum bırakan kişilerin sayısı çok az. 

Siz bloglarınızdaki okuyucularınızı nasıl hesaplıyorsunuz? yani blogger'a üye olunan sayı mıdır? sizin takipçi adediniz.? yoksa G+, İnstangrami Pinterest, Facebook, Tweeter, vb diğer kanallar daki kişiler de takipçileriniz midir?

Eğer öyle ise neden blog yazıyorum? Facebookda yayınlayabilirim herşeyi? üstelik hayat çok daha kolay olmaz mı?

Bir de bu işlerde sanırım insanının yazdıkça yazası, yazmadıkça da yazmayası geliyor. Bazen günde üç ayrı makale yazacak konu bulabilirken, bazen de yazacak hiçbirçey bulamıyor olmak nedir yani?

Bazen yazı mı yazmalıyım? yoksa elimdeki el işlerini mi tamamlamalıyım, yoksa yeni projeler için araştırma mı yapmalıyım derken bir de bakıyorum gün geçmüş gitmiş ama ben hiç birşey yapamamışım.:-( yani zamanımı boşa m harcamışım demek oluyor bu?

Gördüğünüz üzere benim kafa epeyce bir karışmış durumda. Bu hafta daha sönestir tatili vesilesi ile yawruşlar ile zaman geçirirken bir taraftna da burada sayamayacağım milyon tane soruma yanıt bulmaya da çalışacağım. 

Sizlerde fikir ve önerilerinizi yazar ve beni yönlendirirseniz çok sevinirim.

Sevgi ile kalın.

HobiKeyfiniz Daim Olsun! ...

Elif




12 yorum:

  1. Bence kafanizi karistirmayin hic.Siz bu isten zevk aliyorsunuz.Ve layikiyla yapiyorsunuz. Ayrica bircok kisiye faydanizin dokunduguna eminim.Bana dokunuyor😊Kafanizi hic karistirmayin.Ben temmuz ayi dan bu yana blog yaziyorum.Bir ara bende boyle dusunmustum ama hamileligimin son zamanlariydi duzgun vakit ayiramiuordum falan filan.Herseyi akisina birakmak lazim.Benve cok guzel bir blogunuz var ve devam edin.diger mefya araclari reklaminiz olsun😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Gülev Hanım Merhabalar,
      Tavsiyelerinize çok teşekkür ederim. Ben de aslında böyle düşünüyorum ama bazen de karamsarlığa kapılıyor insan. Ciddi bir emek ve zaman harcanıyor. Umarım ben de sizler gibi düşününen dostlarım ile ayakta kalmayı başarırım. sevgiler
      Elif

      Sil
  2. Bence kafanizi karistirmayin hic.Siz bu isten zevk aliyorsunuz.Ve layikiyla yapiyorsunuz. Ayrica bircok kisiye faydanizin dokunduguna eminim.Bana dokunuyor😊Kafanizi hic karistirmayin.Ben temmuz ayi dan bu yana blog yaziyorum.Bir ara bende boyle dusunmustum ama hamileligimin son zamanlariydi duzgun vakit ayiramiuordum falan filan.Herseyi akisina birakmak lazim.Benve cok guzel bir blogunuz var ve devam edin.diger mefya araclari reklaminiz olsun😜

    YanıtlaSil
  3. Elifcim kaygılarını çok iyi anlıyorum. Bende çok yeni bir blogger olarak ( sadece 14 aylık biliyorsun) bu hislere kapılıyorum zaman zaman. ve şunun farkına vardım. Her gün 1 adet, ya da en azından haftada 4-5 yazı mutlaka yazman lazım. Bir süre sonra zaten bloğun kendiliğinden ziyaretçi kitlesine sahip olacaktır. Yorum yapılmıyor diye ziyaret edilmiyor anlamına gelmesin. her ziyaretçi yorum yazmayabilir.
    Paylaşımlarını facebook ve diğer hesaplarda yaptığında kendi bloğuna link vererek yap. detaylar blogda de mesela. Eminim kişiler buraya geldiklerinde her bilgiye kolayca ulaşabildiklerini farkederlerse zaten bir süre sonra düzenli ziyaret edeceklerdir bloğunu.
    Bloğunun kolay anlaşılır ve her bilgiye kolay ulaşılır şekilde olması önemli.
    Ayrıca bu yolda sıkılmak yok. Eğer blogger lık yapacaksan sıkılmak veya zaman yaratamamak diye bir şeyi affetmiyor ortam ;)
    hadi güzel paylaşımlara devam canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette, desteğini her zaman gerek yaptığın yorumlar ile gerekse de sosyal medyadaki paylaşımların ile her zaman hissettim. Eksik etmediğin ilgi ve alakana çok çok teşekkür ederim. P.tesi den itibaren kısmetse tekrar başlıyor olacağım. Daha keyifli paylaşımlarda görüşmek üzere
      Selamlar
      Elif

      Sil
  4. Elif hanım merhaba. Ben de blogunuza facebook sayfanızda verdiğiniz link yoluyla geldim. Facebook sayfanıza nasıl geldiğimi bilmiyorum ama :) Sayfanızı görünce zaten herşeyi bırakasım geldi. Müthiş bir zenginlik! Blogu görünce daha da ezildim. Blog işi daha zordur çünkü. Daha önce denemişliğim ve bırakmışlığım vardır :) Hobi mecrasına giriştiğimde ilk önce kendi merakımı, ilgimi tatmin etmek derdindeydim. Blog, web sitesi, sosyal medya da beni motive eder zorlar biraz da katkı sağlar diye giriştiğim işler. Gördüğüm kadarıyla sizin facebook sayfanız, blogunuz benim yapmakta olduğum gibi derleme değil. Bu durum ve paylaşımların kalitesi, verdiğiniz emek hemen göze çarpıyor. Ve anlaşılıyor ki zaten bir günde olmamış. Beni etkileyip önce çökerttiniz, sonra da emeğin ve sabrın gücü konusunda da umutlandırdınız. Uzun oldu ama kısası şu, artık bırakacak yerde değilsiniz gördüğüm kadarıyla. Bu kadar emeğe yazık. Ayırdığınız zamanı azaltabilirsiniz, ama hem keyfiniz, hem bizlere katkınızın devamı için devam edin derim ben. (Not: Google reklamları göremedim, katkı olabilirdi)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Hobi Cenneti merhaba,
    Bloğuma da sayfama hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Ne kadar güzel sözler söylemişsiniz, ilgi ve övgülerinize çok teşekkür ederim. Ama asıl etkilen cümleniz 'artık bırakacak yerde değilsiniz' oldu. Özellikle bu konuyu benden önce tecrübe etmiş bir kişi olarak sözleriniz beni gerçekten cesaretlendirdi. Çok çok teşekkür ederim. Google reklamları bana yetersiz içerik bahanesi ile onay vermiyor. İki defa başvuruda bulundum ama onaylamadılar. Dolayısı ile tekrar başvurur muyum? bilmiyorum. Eğer bu konuda tecrübeleriniz varsa önerileriniz beni çok mutlu eder. Neyi yanlış ya da eksik yapıyorum bilmiyorum. Yazar Cafe yazarı olmak istedim. Altın üyelik verdiler ama yazı yazmama onay verilmiyor. Bir eksiklik var ama ne bilemiyorum. İlginize tekrar çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve Saygılarımla, Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim en büyük ve en önemli eksikliğim, içeriği derleme ile oluşturmak zorunda oluşum. Çünkü bu alanda genele hitap edebileceğim bir birikimim yok. Teknik kısımlara gelince, Google'ı anlamakta çoğu kez ben de zorluk çekiyorum. Bazen çözdüğümü sanıyorum, sonra yanıldığımı anlıyorum :)
      Sizin blogda hiç etiket göremedim. Etiketleme yapmıyor musunuz. Bu durum da olumsuz etkiliyor olabilir. Etiketler, görünürlüğünüzü arttırıyor çünkü. Ayrıca Google bu etiketlere göre de değerlendirme yapıyor.
      Arada gözatıp konu üzerinde düşünmeye devam edeceğim. Ayrıca buradaki içeriklerle hobikeyif.com sitesine ne dersiniz? Teknik kısımlar olabildiğince benden, bu içerikten 5 site çıkar sanırım :))
      İyi çalışmalar dilerim

      Barış

      Sil
    2. Sevgili Barış, öncelikle yanıtına çok teşekkür ederim. etiketleme yapıyorum aslında ancak ekrana yansıtmıyorum. site açmayı ben de düşündüm aslında bir dönem de yaptım da. bulmakkolay.com benim satış sitemdi. Ancak çok ciddi bir mesai gerektiriyor. Yani benim hem üretim yapıp, resimlerini internete uygun formda çekip, siteye yükleme ve ürün detaylarını yazmak çok fazla vaktimi alıyordu. Hepsini bir arada sürdüremedim. Bu işlerin yanısıra iki yavrum var ki onlara ayırmam gereken çalmak istemiyorum. Site boyutu belki daha sonra deneyebilirim. Satış yapmadan blog yerine site üzerinde yazabilirim ama bunun bana nasıl bir avantajı olacak, bu bilmiyorum. O nedenle henüz bloggerdan web page'e geçiş yapmadım. Sizin sayfanızı da inceledim. Oldukça güzel bilgiler var. takip ediyorum. Başarılar dilerim, Sevgi ve selamlar, elif

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Elif ablacım blogunu çorap örmek konusunda büyük bir arayış içindeyken buldum. Ve çok faydalandım. Bu konuda bir adres yok, senin kadar ince anlatımlı. Okuması keyifli ve bilgi dolu blogunu ben zevkle takip ediyorum. Blog yazmaya başlarken bende senin gibi , okadar çok blog arasından nasıl sivrilip tanınır olacagım kaygısı içindeydim. Takipçim olacakmı , yaptıklarım yapılcakmı diye endişeliydim. Damlama aşamasında şuan blogum. Elbet birğün göl olucak :-) bence hiç terettüt etmeyin zira benim gibi birçok kişi yardım alıyor blogunuzdan.dediğiniz gibi yorum yazmayıp.takibe almadan sessiz çogunluktan çokca kişi var...yaptıklarınız içinde ellerinize sağlık... :-) ögretici yazılarınızı merakla bekliyor olan komşu blog yazarınız olmak çok güzel.:-)

    YanıtlaSil
  8. Benim pırıl pırıl gönlü güzel genç bloger dostum, çok teşekkür ederim. imrencim, birilerinin takip ettiğini bilmek tabiki insana şevk veriyor, bu iş manevi duygular ile yürüyen bir iş. Zaten işinizi seviyorsanız yapılacak bir iş, aksi halde çok külfetli. Ama bir yere kadar, yap yap da nereye kadar diyor bazen insan. Yani tabi karşılık beklemek değil benim söylemeye çalıştığım, tam olarak doğru bir şekilde nasıl ifade etmeliyim, bilemiyorum ki....şöyle açıklamaya çalışayım, yani ben doğru bir yolda mıyım? yoksa boşa mı kürek çekiyorum? acaba blog'um üzerinde teknik bir eksiklik mi var da arama motorlarında çkmıyor? yoksa yazdıklarım ilgi mi çekmiyor? ben sorunun ne olduğunu anlamak istiyorum aslında. Ama arasa böyle dostlardan güzel mesajlar gelince de mutlu oluyorum doğrusu ne yalan söyliyeyim. O zaman daha güzel şeyle yapmak istiyorum, kafamda birçok şey daha da şekilleniyor. Desteğine ve değerli yorumuna çok ama çok teşekkür ederim. sevgiler, canım

    YanıtlaSil