28 Şubat 2014 Cuma

Benim Favorim Facebook'dan Elden Ele Örgü

Benim Favorilerim 'Elden Ele Örgü'

İnternet araştırma turlarımda bir çok sayfa, grup ile karşılaşıyor yapılan el işlerini inceliyorum. Bu el işlerinden bir kısmını çok beğeniyorum ve ilham verici buluyorum, hayranlıkla takibe alıyorum. Bir kısmının da enerjisine hayran kalıyorum. 



Bazen de kavgalar, tartışmalar, ürün resmi çalmalar, kendi ürünü gibi kullanmalar ile karşılaşıyorum. O zaman çok üzülüyorum. Çok ucuz ve basit buluyorum bu yöntemleri ve mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışıyorum. Bu camiada konusu ne olursa olsun kendince üretim yapan iyi niyetle çabalayan tüm emektar dostlarımı seviyor ve emeklerine saygı gösteriyorum.


Bundan sonra dönem dönem sizlere yaptığım araştırmalarda karşıma çıkan ve çok beğendiğim bazı el işlerini ya da beğendiğim sayfaları tanıştırıyor olacağım. Bu  tanıtım yazılarından herhangi bir maddi kazancım bulunmamaktadır. Bunu sadece bir nevi kadın dayanışması ya da el işi sever ve emeğe saygısı olan bir dostun naçizane desteği olarak da görebilirsiniz. 



Bir süredir takip ettiğim işi güzel, gönlü güzel bir arkadaşım var. Facebook'daki adı ile Eldenele Örgü. Kendisini sizlere facebook adı ile tanıtıyor olacağım zira ben de öyle tanıdım ve sevdim. 

Bu arkadaşım 40 yaşında, evli ve iki oğlu var. Ev hanımı ve el işi yapmayı çok seviyor. Bunu da aile bütçesine katkıda bulunmak için severek yapıyor. Çocuklarının desteği ile facebook ile tanışmış ve el işlerini buradan paylaşmaya ve siparişler almaya başlamış.  Sanal dünyaya adım atmadan önce de çevresine, eşine, dostuna, komşularına da sipariş üzerine patikler, bebek kazakları, bebek patikleri, dantel, iğne oyası, yazma, kasnak boncuk işleri, yani el işi adına her şeyi severek zevkle yapıyormuş. Örgüyü daha çocuk denecek yaşta aile büyüklerinden öğrenmiş.




Benim en çok ilgimi çeken ördüğü patikler oldu. Bu belki de algıda seçicilik de olabilir. Çünkü ben tam bir  çorap ve patik delisiyim. Bilmiyorum, birçok patik ören arkadaşım var, ilk başta ben varım :-)) elbette ki onlar da emek veriyorlar ama eldenele örgü'den ben başla bir enerji aldım. Sorduğum sorulara çok makul ve seviyeli yanıtlar verdi. Üslubunu hiç bozmadı. 




Fiyatlarını açıkçası ben şahsen gereğinden fazla ucuz buldum. Beş şiş ile örüyor, hem de desenli patikler yapıyor, bir sürü farklı ipi birlikte yürütüyor, yani ben bu işten biraz anlıyorsam, yaptığı iş hiç de küçümsenecek bir iş değil, ve böyle olunca da fiyat bana göre biraz ucuz kalıyor. Ama tabi bu onun ekmek kapısı, allah kazancını bol ve bereketli etsin. Bana bu noktada susmak düşüyor. Ben buradan fiyat vermek istemiyorum. Zaman içerisinde bu yazı eskiyebilir, ipe yüne zam gelir, bir kaç kuruş da olsa fiyatını arttırır, o zaman bu arkadaşım zor durumda kalır düşüncesi ile fiyat vermek istemiyorum. 




Arzu edenler kendisine facebook üzerinden eldenele örgü adı ile mesaj göndererek ulaşabilirler. Ama bu arada şunu söyleyebilirim. PTT kargo ile alıcı ödemeli olarak sipariş gönderiyor. 6 adet patik siparişinde ise kargo bedelini kendisi karşılıyor. Daha ne olsun?...




Ben kendisini bu zor zaman şartlarında göstermiş olduğu çaba için tebrik ediyorum. Yaptığı güzel el işleri ve özellikle de patikler için ayrıca kutluyorum. Bol bol bereketli kazançların olsun sevgili patikçi arkadaşım.



İstanbul'dan Leblebi Diyarına Kucak Dolusu Sevgiler, Elif

Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin bu bilgiden faydalanabilmesi için lütfen paylaşın ve yorumlarınızı bırakın. 

Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır. Destekleriniz benim içim çok değerlidir.

HobiKeyfiniz Daim Olsun

Sevgi ve Saygılarımla

Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif) 

7 yorum:

  1. Kadınlar arası dayanışmaya çok büyük bir destek vermişsiniz. Paylaşım için bir kadın olarak teşekkür ederim, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hülya Hanım, kadınlar arası dayanışma zincirine nazik yorumunuz ile bir halka da siz ekleyerek değer kattığınız için asıl ben teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarımla, Elif

      Sil
  2. bizde bu patiklere cetik derler annem 82 yaşında hala örüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen benim memleketimde de öyle, siz nerelisiniz? annenize de maşallah..nazarlar değmesin :-) elleri dert görmesin...

      Sil
  3. Elif abla nerelerdesin.merak ettim seni yazmıyorsun nezamandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim düşünceli meleğim, sağol, var ol. bu sene hiç hastalanmadım diue hava atıyordum ki :-) grip oldum:-) kendi kendime nazar değdirdim bebiş. ama ayakatayım da hem ev işleri hme de hobiler bir ara da biraz zor oluyor. toparlıyayım açığı kapatıcam inşallah. sevgiler canım :-)

      Sil
  4. merhaba hepsi çok güzel modeller aralarına tıgla yapılanlarınıda ekleseniz ve şişle yapılanlarının anlatımınıda yapsanız çok daha iyi olacaktır bence benim gibi acemiler için :)

    YanıtlaSil