13 Şubat 2014 Perşembe

Orkidelerim Sevgililer Günümü Kutluyor


'Sevgili' 14 Şubat'a Hazır

Uzun bir aradan sonra herkese gönülden bir merhaba,

Sömestir geldi, geçti derken epey bir süredir sizlerden ayrı kaldım. Bu arada el işi anlamında pek çok şey de yaptım aslında ama hepsini derleyip yazı hazırlayabilmem pek mümkün olmadı. 

Orkidelerim de bu arada büyüdü, serpildi. 14 Şubat Sevgililer günümü kutlamak, hangimiz Elif'i daha mutlu edeceğiz dercesine son bir aydır birbirleri ile yarışıyorlar. Ben hepsini ayrı ayrı çok seviyorum. Hani derler ya evlat gibi, ayıramıyorum birini diğerlerinden...

Size adı 'sevgili' olan ve eşimin iki sene önce sevgililer gününde bana aldığı orkidemin son halini göstermek istiyorum. 19 Aralık tarihli 'Orkidelerim Uyanıyor' isimli yazımda size ondan bahsetmiştim, kendisi 2014 yılı sevgililer günümü kutlamak için ilk çiçeğini o tarihte vermişti. O günden beri bu güzel ve özel gün için hazırlanıyor. Günün hakkını da veriyor değil mi? :-) Maşallah kızıma...

'Sevgili'
Sevgili 14 Şubat 2012 'den beri bizimle


Bunlar da diğer orkidelerim... şuan açmış olan beş, tomurcuk vermiş açmayı bekleyen iki, ne dal nede tomurcuk vermiş benimle açmamak için inatlaşan da bir orkidem var. 

Açan Orkidelerimin Köşesi

Açmayı Bekleyen Orkidelerimin Köşesi

'Evren'  Benimle dal ve çiçek vermeyerek inatlaşan orkidem


Sizin Orkidelerinizin son durumu nedir? Ne yapıyorlar, nasıllar çok merak ediyorum. Maden suyu ile sulama yaptınız mı? Fayda gördünüz mü? Sorun var mı? Lütfen bana yazın. 

Zaman zaman bana yazıp ve hatta resim gönderen dostlarım oluyor. Bunları sizin aksi bir talebiniz olmadığı müddetçe facebook grubumuzda 'Sizden Gelenler' isimli albüm altında yayınlıyor olacağım. Lütfen gerek orkidelerinizin gerekse de el işlerinizin resimlerini paylaşın. İnteraktif bir ilişki içerisinde olmak beni çok mutlu eder. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.  

Göndermek istediğiniz resimleri hobikeyif@gmail.com adresine mail atarak, facebook elif ersin mesajlar bölümünden bana mesaj yazarak ya da facebook grup fotograf ekle adımı aracılığı ile benimle paylaşabilirsiniz.

Baharı aratmayan güzel bir günde Hobi Keyfiniz Daim Olsun...

Sevgililer Gününüz Şimdiden Kutlu Olsun...

Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin bu bilgiden faydalanabilmesi için lütfen paylaşın . 

Soru ve yorumlarınızı lütfen sosyal medya kanalları yerine blog yorumlarına bırakmayı tercih edin. 

Bu hem size verilen yanıtı takip etmenizi hem de sizinle aynı sorunu yaşayan diğer kişilerin bu bilgiye ulaşımını kolaylaştıracaktır. Zira ben de yanıtlarken blog yorumlarına öncelik veriyorum. 

Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır. Destekleriniz benim için çok değerlidir.

HobiKeyfiniz Daim Olsun

Sevgi ve Saygılarımla

Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif)


4 yorum:

  1. Elifcim ben senin orkideleri gördükçe benimkine nasıl kızıyorum inanamazsın. Hala 5 tomurcuk 1 aydır açmasını bekliyorum. açsın paylaşacağım seninle güzelliğimi. Şu aralar sukulent merakımdan orkide ilgim ikinci plana düşse de açtıklarında çoook mutlu oluyorum.
    Sevginiz aşkınız daim olsun canım..

    YanıtlaSil
  2. Juliette'ciğim, canım çok teşekkür ederim. Valla bende de bir tane var. Çok kızdırıyor beni. çok sağlıklı, kökleri yaprakları...hepsi çiçekte, bu hanımefendi inatlaşıyor benimle. Ne dal var ne de çiçek. Aslında bazen ben de kızıyorum ve korkutuyorum yaramazlık yapanları atarım seni diye :-) işe de yarıyor :-)) Sukulentleri ben de çok seviyorum. Yeni evle birlikte çiçek sayımı epeyce bir azaltmak zorunda kaldım. Bir kaç tane var gerçi ama kolleksiyoner değilim.
    Senin ve sevdiceğinin sevgililer günü kutlu olsun. Nice mutlu sevgililer günlerine :-)

    YanıtlaSil
  3. Elif hanım mrh.acınız için ALLAHTANsabır diliyorum.orkide hakkında bilgileriniz ilgimi çekti .benimde sorularım var zira daha sonra İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Amin, Allah razı olsun. Sorularını gönderin lütfen, bildiğim bir konu ise yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil