23 Ocak 2014 Perşembe

Parmaksız Eldiven (Fingerless Mittens)

Eldiven Deyip Geçme!

Eldiven deyip geçme! Neden mi? İşte cevabı…

Eldivenin kelime anlamına baktığınız zaman 'Dış etkilerden korumak için ele giyilen kumaş, deri veya kauçuktan yapılan el giysisi' açıklamasını görürüz. (kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Eldiven)
Eldivenler farklı kumaşlardan ve faklı maddelerden üretilmiş olabileceği gibi kullanım alanları da oldukça değişkendir. 
Örn: soğuktan korunmak, hijyenik olmak, iş güvenliği, aksesuar!
Eldiven denildiğinde aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma farklı renk ve modellerde örülmüş aksesuar eldivenler geliyor. 



Ama bu soruyu bir kasap ya da veterinere sorsanız belkide size ilk aklına gelenin mesleği icabı kullandığı iş güvenliği ekipmanı olan 'çelik eldiven gelecektir'


Ya da başka bir kişi size ilk aklına gelenin bir bulaşık eldiveni olduğunu da söyleyebilir.


Kim bilir kayak sever bir kişinin aklına kayak eldiveni gelebilir. 


Yani kısaca söylemek gerekirse bir kişinin fikri neyse zikri de odur :-)


Her gün internette saatler harcıyorum. Renk renk, çeşit çeşit, parmaklı parmaksız, tek parmaklı, çok parmaklı, tek parça, açılır kapanır modelleri olan eldivenler uçuşuyor gözlerimin önünde, keşke vaktim olsa da tüm modellerden örebilsem.

İkinci fanatiği olduğum aksesuar ise çoraplar, patikler…Hani derler ya hepsi evlat gibi ayıramıyorum birbirlerinden benimki de aynen öyle işte…
Eldiven çorap gibi aksesuarları örmeyi seviyorum, hem de çok seviyorum! Üzerlerinde yapabileceğiniz o kadar çok çalışma var ki. 

Rengarenk yapabileceğiniz gibi, çok farklı örnekler de koyabilirsiniz üstlerine, uzun kısa bir çok farklı çeşitte yapmak mümkün.

Bu güne kadar çorap yapımında 4 - 5 ayrı burun ve topuk yapılışı olduğunu öğrendim. 

Eldivende de parmak kısımlarının örülmesi için kullanılan en az 3-4 yöntem var. Bu kadar kombinasyonu bir araya getirdiğinizde elinizdeki çeşitleri düşünebiliyor musunuz?

Bir de üzerine bunları beş şiş ile yapmak gibi bir amaç edindiyseniz oooo gel keyfim gel. Benden alası yok. Birini bitirip, diğerine başlamak için can atıyorum.



Sizler de benim gibi beş şiş kullanarak örgü örüyorsanız, lütfen parmak ve topuk yapımında hangi yöntemleri kullandığınızı paylaşır mısınız? 


Benim gibi beş şiş ile aksesuar örmeyi seven grup arkadaşları arıyorum. İnternet üzerinden çorap, eldiven örme etkinlikleri yapalım istiyorum. Mesela ben hafta başında anlatımlı bir model yayımlayacağım ve sizlerle birlikte o hafta boyunca o projeyi çalışacağız. Sonra da ben sizlerin el emeği ve göz nurunuz olan bu ürünleri bloğumda ve facebook sayfamda isimleriniz, blog adlarınız ya da facebook sayfalarınızı referans göstererek yayımlayacağım.

Bir diğer hafta da bir başka arkadaşımız bir örnek yayınlar ve diğer kişiler onu takip eder…Ne dersiniz? Bu fikri beğenen kimse var ise lütfen iletişime geçin. Yazımın altında yer alan blog yorumlarına fikir ve önerilerinizi bırakın. 

Pinterest deki ilham veren örnek resimlere ulaşmak için lütfen tıklayınız. 'Fingerless Mittens and Gloves' ve 'Parmaksız Eldivenler'

Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin bu bilgiden faydalanabilmesi için lütfen paylaşın ve yorumlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmına bırakın. Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır. 
HobiKeyfiniz Daim Olsun
Sevgi ve Saygılarımla
Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif)

5 yorum:

  1. bunlar ne kadar güzeller paylaşımd a öyle teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal Hanım, çok teşekkür ederim. Sizin pozitif bakışınız görsellere güzellik katmış. :-)

      Sil
  2. Ayak parmaklarında rahatsız olsa da kullanım görüntü çok güzel. En azından eldivende denenebilir. insana mutluluk veriyor:)
    mina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mina Hanım,
      Geç yanıtım için öncelikle çok özür dilerim. Sömestir tatili sebebi ile iki yavrum da evde. Bloğum da bu arada zorunlu bir tatil dönemine girmiş oldu malesef.

      Çoraplar konusunda ben de sizinle aynı fikirdeyim.Ama bur görsel çok hoşuma gittiği için yazımda yer verdim. Sizin de dediğiniz gibi bu şekilde kullanılmasa da eldivene uygulanabilir..Ne güzel size de ilhan vermiş. Mutlu oldum. Sevig ve saygılar,
      Örgü Keyfinzi Daim Olsun
      Elif

      Sil
  3. Beş şişle çorap örmek gerçekten bir tutku. Tazecik bir örücü olsamda eğlenceli bir süreç.heleki giymek sanki daha bi sıcak tutuyor insanı. :-) elimde ördümüm battaniye vardı onu yeni bitirdim. Makosen burunlu çoraba birazdan başlıcam.buğün bakalım nekadar ilerlicem.
    Aa buarada kayınvalidemin ördüğü bi eldiven vardı yarın onu bulup fotografını göndereyim size.belki değişik bir örnektir. :-)

    YanıtlaSil