16 Ocak 2014 Perşembe

İlham Veren Örgüler ve Dikiş Projeleri

İlham Veren Örgüler ve Dikiş Projeleri ile Flicker'dayım

Son dönemde örgü işlerinde ağırlıklı olarak aksesuar ürünleri yapmayı tercih ediyorum. Bunların arasında parmaklı, parmaksız eldivenler, örgü çorap ya da patikler, saç bantları (bandana), minyatür bebek kıyafetleri yer alıyor.

Kışın sadece burnu üşüyenlere için (netten)
Nedeni ise benim her gün farklı bir şey öğrenme isteğim aslında. Yani elimdeki bir iş uzun zaman alıyor ise sıkılıyorum ve aklım yapamadıklarımda kalıyor. Aksesuarlar gerek yeni başlayanlar gerekse ileri seviyedeki örgücüler için yapılması keyifli ürünler. Örgü öğrenmek ve yaratıcı fikirlerinizi kullanmak için illa büyük kazaklar, yelekler, süveterler, şallar yapmak zorunda değilsiniz. 



Büyük projeleri yaparken kullanacağınız bir çok örgü tekniğini (ilmek atma, ilmek arttırma, ilmek azaltma, ilmek kesme, ajur işleri gibi) ve farklı örnekleri aksesuar yapımında da kullanabilirsiniz. 


Hem sıkılmamış, hem de bir projeyi tamamlamanın dayanılmaz hafifliğini yaşamış olursunuz. Benim okuyucu kitlem ağırlıklı olarak örgüye yeni başlayan kişilerden oluşmakta. Ancak orta ve ileri seviyede örgü bilenler için de vereceğim ip uçları ve açıklamalar ebetteki var. 


Ben yoğun bir internet ve sosyal medya kullanıcısıyım, yaptığım araştırmalar ile gerek başlangıç gerekse de orta ve ileri seviyedeki takipçilerime ilham verecek görselleri konsolide ettim. Bu görselleri de flicker hesabım üzerinde farklı isinler ile kategorize ettiğim dosyalara yükledim.

Bu dosyalara bloğumun üst ana menüsündeki 'İlhan veren Modeller' başlığını tıklayarak farklı kategorilere ulaşabilirsiniz.  'İlham Veren Örgüler' ve 'İlham Veren Dikiş Projeleri' benim çalışmalarım değildir. Bunlar internet üzerinde beğendiğim ve sizlerin de beğeneceğini düşündüğüm farklı görselleri içermektedir.

Bunun yanı sıra 'Örgü Keyfi', Dikiş Keyfi', 'Ebru Keyfi' ve 'Orkide Keyfi' isimli dosyalarda benim kendi çalışmalarım yer alıyor. Ayrıca Yemek Keyfi ve Katalog Dosyaları üzerindeki çalışmalarım devam etmekte olup, bu adresleri yeni çalışmalar yaptıkça  güncelliyorum. Merak edenler ara sıra ne var ne yok diye ziyaret edebilir.

Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin bu bilgiden faydalanabilmesi için lütfen paylaşın ve yorumlarınızı bırakın. 

Soru ve yorumlarınızı lütfen sosyal medya kanalları yerine blog yorumlarına bırakmayı tercih edin. 

Bu hem size verilen yanıtı takip etmenizi hem de sizinle aynı sorunu yaşayan diğer kişilerin bu bilgiye ulaşımını kolaylaştıracaktır. 

Zira ben de yanıtlarken blog yorumlarına öncelik veriyorum. 

Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır. Destekleriniz benim içim çok değerlidir.

HobiKeyfiniz Daim Olsun

Sevgi ve Saygılarımla

Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif)



4 yorum:

  1. Minik bebek kıyafetlerine bayıldım çok güzeller. Sen mi yaptın bunları? nasıl yaptın hiç üşenmeden minik minik çok merak ettim. sanırım beni yorar :))
    ellerine sağlık yaptığın tüm çalışmalar buram buram emek ve sevgi kokuyor.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette, çok teşekkür ederim içten ve samimi yorumun için. Valla arkadaşım bilmiyorum önceden hiç düşüneceğim işler değildi bunlar. İnsan değişiyor sanırım :-) Ceyloş'un bebeğine yaptık, benzerini bir yerde görmüştüm, ilhan aldım da denebilir :-). Bir görsen barbinin kreasyonlarını :-) inanılmaz ben de yok böyle kıyafetler. Biraz iddialı işler aslında, kendime meydan okumayı seviyorum sanırım:-) kıyafetler küçüldükçe iddia büyüyor :-) Ben de büyük parça işleri yapamıyorum. Yani şuan bir battaniye, yatak örtüsü falan yapamam. Çalışma hayatından alışkanlık, sürekli fayda maliyet analizi yapıyorum kafamda, bu battaniyeyi yapmanının alternatif maliyeti iki patik, 3 eldiven yapmaktır falan gibi :-) kendime gülüyorum zaman zaman…evet severek yapıyorum, gerçekten de keyif alıyorum, bazen akrabalarım arkadaşlarım bana gülüyor, gülsünler napalım :-) onlara da eğlenecek malzeme çıkıyor işte…kızım mutlu ben mutlu, gerisi yalan :-)

      Sil
  2. Elif abla bu ipten bebeklerden ben lisedeyken yapıp küpenolarak kullanırdım ama minicik yapardım 3 yada 4 cm boyunda çok şirin olurdu.hatta birini kız birini erkek yapardım.:-) kızınıza yapabilirim.aa evet evet ben yapıp size göndereyim :-):-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay imrencim çok tatlısın, düşünmen yeter. herşeyin kküçüğü güzel derler, sanırım çok doğru :-))

      Sil