18 Aralık 2013 Çarşamba

Yılbaşı Hediyeni Kendin Yap!




Yeni Yıl Süslemeleri ve Hediyeliklerinizi Desenli Keçeler ile Kendiniz Yapabilirsiniz

Bir yılı daha geride bırakmanın hüznünü mü yaşasam yoksa pırıl pırıl yepyeni bir yılın gelişini mi kutlasam bilemiyorum.

Geride her bırakılan yıl bir yaş daha aldığım anlamına geliyor, ama aynı zamanda da çocuklarımı bir yaş daha büyütmüş olmanın, onların büyümelerini gözlemlemenin, gelişmelerindeki değişimleri izlemenin mutluluğunu da yaşıyorum aynı zamanda. 

Yeni bir yılın geliyor olduğunu düşününce ile de ayrı bir heyecan kaplıyor içimi. Yeni yıl sürecinde her yer daha canlı, daha bir enerji dolu oluyor. 

Caddeler, sokaklar ışıklar içerisinde, AVM'ler, evler her yer süsleniyor. Yılbaşı süreci alışveriş açısından da keyifli bir dönem. Çarşıya çıktığınız zaman etrafınızda bir çok kırmızı, yeşil, beyaz, kardan adamlı, kar taneli, noel babalı obje görürsünüz. Hepsi de cicili bicili, süslü püslü, cıvıl cıvıl..

Alışveriş keyfinin yanı sıra kendiniz de evinizi, salonunuzu süsleyecek bir kısım dekoratif ev aksesuarları yapabilirsiniz. Hem keyifli hem de daha ekonomik olabilir bu yapacaklarınız.



Örneğin ben yılbaşı için bir kapı süsü yaptım. Üzerindeki tüm süslemeleri de kendim yaptım, minik minik çoraplar, şapkalar ördüm, keçeden melek yaptım. Bir straforu sakallı ip ile sarıp sarmaladım :-) Üzerine de kendi elimde hazırladığım süsleri koydum, kurdeleler ile zenginleştirdim, süsledim. Sonra da evimicinherseyin sevgili sahibesi Juliette Koç'un düzenlemiş olduğu kapı süsü yarışmasına katıldım…Şuan siz sevgili takipçilerimin sayesinde oldukça güzel oylar aldım ancak henüz sonuç belli değil. Umarım kazanırım ve sizler ile de paylaşırım. 

Bunun dışında yapmak istediğim farklı yılbaşı dekorasyon çalışmaları da var. Keçe çalışmaları yapmak istiyorum.

Uzun süredir örgü ile haşır neşir olduğumdan dikiş ve keçe çalışmalarıma ara vermiştim. Konu keçe olunca tabi ki ilk başvurduğum adres Desenli Keçelerden Özgür Sönmez Hanım. Kendisi harika yılbaşı konseptli keçeler hazırlamış. Bu keçeleri kullanarak fazla yaratıcılık dahi gerektirmeden harika yeni yılbaşı süslemeleri yapabilirsiniz. 

Desenli Keçeler farklı renk, desen ve ebatlarda üretiliyor. Mesela arkalı önlü olarak basılan iki figürü birleştirip, ucuna da bir halka takarak anahtarlık yapabilirsiniz. Ya da arasını elyaf doldurarak şahane bir yastık yapabilirsiniz. Bir kısmından da neşeli, sempatik yılbaşı bebekleri yapabilirsiniz.



Desenli Keçeler o kadar güzel ki inanın üzerine fazla bir süsleme dahi yapmadan, etrafına bir düz dikiş ya da battaniye dikişi geçerek şahane ürünler elde edebilirsiniz. 

Bu süsleri eviniz için kullanabilir, yılbaşı hediyesi olarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Keçelerin çok kısa sürede ürün haline getirilebilir olması nedeni ile hızlı bir üretim yapabilir hatta satabilirsiniz.

Ben de kızımın sınıf arkadaşları için ufak tefek yılbaşı süsleri, tokalar, yaka iğneleri, taçlar yapmayı planlıyorum. Fikir vermesi araştırması benden, çalışmak, üretmek siz sevgili takipçilerimden :-)

Ben artık sizi Desenli Keçelerin facebook sayfasındaki 2014 Geliyor / Yeni yıl / Yılbaşı albümü ile baş başa bırakıyorum.

Yaptığınız çalışmaları hobikeyif'in grup sayfası üzerinden her zaman benimle paylaşabilirsiniz.


Keyifli Çalışmalar Dilerim…


Elif









3 yorum:

  1. Elif Hanım ,
    Ne güzel paylaşımlar bunlar,her zaman ki gibi :)
    Öyle güzel ifade etmişsiniz ki,herşeyi bırakıp,kesip dikesim geldi şu an...
    Kapı süsü yarişmasına
    da projeler ürettim ama,zaman yaratamadım.Size bol şans diliyorum.
    Birlikte,nice keyifli üretimlere,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. kapı süsü çok şeker olmuş tam konsepte uygun.umarım 2014 hepimize uğurlu gelir.ellerinize sağlık ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Özgür ve Alanay Hanım,

    Beğenilerinize çok sevindim. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Valla ben de dikiş dikmeyi çok özledim. Elimdeki çalışamları tamamlayıp biraz da dikişe vakit ayırmak istiyorum.
    İnternetten gelen mesajlarda o keçeleri, yastıkları, aplikeleri görmüyor muyum için gidiyor. Her işi bırak otur sabaha kadar dikiş dik diyor şeytan :-)
    Kapı süsü de sevgili Juliette'in bir mesajı ile çok tesadüfi gelişti. Ama keyifli bir çalışma oldu. Beş şiş ile 3 cm lik şapkalar eldivenler örmek gerçek ve yaşanası bir tecrübeydi doğrusu :-)…
    2014 yılının ben de herkese gönlünden geçenlerin en güzelini getirmesini diliyorum. En kısa zamanda görüşmek üzere.
    Sevgiler
    Elif


    YanıtlaSil