28 Aralık 2013 Cumartesi

Akıllı Yünden Akıllı Şapka Yapımı

Lion Brand'dan Keppi Sparkle


Bu akıllı yünleri çok seviyorum. Daha önce de bir kısım akıllı yünler ile çalışmalar yapmıştım. Ancak geçen hafta öyle bir şey keşfettim ki, örgü seviyenizin ne olduğunun önemi olmaksızın herkesin çok keyifli bir çalışma yapmasını olanak tanıyor.


Evet bu olağan üstü akıllı yün Lion Brand'ın Keppi Yumakları…Bu akıllı yünler farklı renk seçeneklerinde bir yumak ile bir şapka yapabileceğiniz  hali ile satılıyor. Bebek boyundan yetişkin beresini sadece şişinizin numarasını değiştirerek yapabiliyorsunuz. 



Üstelik yumak üzerindeki kağıt bandın arka yüzünde bir de tarif yer alıyor. İşin güzel taraflarından bir tanesi de her renk için ayrı bir model vermiş olmaları. Üstelik şapkanızın üzerine takacağınız ponpon da yumak ile birlikte geliyor. 

Bu yünün bence tek dezavantajı fiyatının piyasa ortalamasının biraz! üstünde olması. Bir adet şapka için yumak birim fiyatı 10 TL.  Her ne kadar pahalı bulmuş olsam da renklerin güzelliği ve çıkan işin kalitesini düşününce verilemez bir miktar da sayılmaz. Seri üretim yapanlar için çok uygun değil elbette ama örgü konusunda çok tecrübeli değilseniz ama yine de çocuklarınıza ya da yeğenlerinize güzel birer şapka örmek istiyorsanız denemeye değer…

Aslında yapılışı çok kolay ama ben gene de kısa bir anlatım yapacağım. 


ben 90 ilmek atarak 4.5 numaralı şiş ile ördüm ve misinalı şiş kullandım. Yani atılan ilmeklerden ilk ve son ilmeği birleştirerek ördüm. Böylece dikişsiz oldu. Siz de bu yöntemi tercih edebilirsiniz ya da düz şiş ile örüp daha sonradan dikebilirsiniz.

Ben tarife sadık kalarak üç düz üç ters lastik örgü ile başladım. İki Parmak kadar ördükten sonra düz örgüye geçtim. 

İpin bitmesini 1,5 metre kalınca iki bir eksilterek ilmek sayısının yarısına düşmesini sağladım. 

İlmek kesme yapmadan kalan ipi yün iğnesine geçirdim, son sıradaki 45 ilmeğin içinden geçirerek büzdüm. Ponponu da takıp iki ipin ucunu düğümledim ve bir iki defa gizli dikiş yaparak ipi sağlamlaştırdım. Şapkam önce blogumda yazmak sonra da kızımın giymesi için hazır :-)



Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin faydalanabilmesi için lütfen paylaşın, blogumun yorumlar kısmına yorum, görüş ve önerilerinizi bırakmanız beni çok mutlu edecektir. 

Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır.

Sevgilerimle 


Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif)

Hobi Keyfiniz Daim Olsun

7 yorum:

  1. cnm cok güzeller güle güle kullansın ama ip pahalıymış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, çok teşekkür ederim. Evet ipi bnce de pahalı, haklısınız, sanırım bunlar yeni piyasada. o yüzden de pahalı, değişik bişey yapınca fiyatını da ona göre koymuşlar. İp ithal aslında, ben yurt dışı fiyatlarına da baktım, 8 usd civarı. Bizde yurt dışına göre ucuz gözüküyor :-) bardağın ne tarafından baktığına bağlı :-) ilginize çok teşekkürler, sevgiler, elif

      Sil
  2. cok güzel güle güle kullansın da pahalıymış ip

    YanıtlaSil
  3. Yünlere bayıldım. Mutlaka alıp yapacağım. Fiyat olarak pahalı gibi gelsede bence değil. Bir şapka almaya kalksan en az 20 TL. Bende bloguma beklerim. Üzerinde çalışıyorum hala :)
    http://icimdenngeldi.blogspot.com/ :) :) beklerim.
    MUTLU YILLAR :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülev Hanım selamlar, yünler gerçekten çok keyifle örülüyor. Eğer örerseniz lütfen benimle de görsellerini paylaşın, çok sevinirim. Bloğunuzu ziyaret edicem mutlaka, blog çalışmaları hiç bitmez, bir defa başlayınca :-) sizin de yeni yılınız kutlu olsun, sevgiler

      Sil
  4. Selamlar,

    Paylaşımınız ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz.
    Bu ipliklerin üreticisi olarak İstanbul'dan, Lionbrand gibi bir çok büyük marka ve ülkeye ihraç ediyoruz. Bu ürüne nasıl ulaştığınızı sorabilir miyim?
    Yurt içinde daha uygun fiyatlı ulaşabileceğiniz iç piyasa partnerlerimiz de var....
    Bilginize
    Tşkler
    Yasemin Zengin
    yaseminzengin@superonline.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin hanım selamlar,
      Öncelikle nazik yorumunuz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ben resimlerini görmüş olduğunuz yumakları taşdelendeki hanımeli hobievinden temin etmiştim. Daha sonra kadıköyde bir yer de daha gördüm ama inanın yerini hatırlamıyorum. Yurtiçi piyasa partnerleriniz konusunda da bilgi verirseniz memnun olurum.Ben de takipçilerim ile paylaşabilirim. harika bir ürün yapmışsınız. hem ipinin kalitesi hem de popponların renkleri ipler ile çok güzel bir uyum içerisinde. Firmanıza teşekkürler.Elif

      Sil