13 Mayıs 2014 Salı

Pandalı Keçe Yastıklar

Pandalar Sınıfı Yastıklarımızı Keyifle Hazırladık...


Herkese gönülden bir merhaba,

Uzun zaman oldu yazamıyorum, ama aslında durmadım, hep çalıştım...Çocuk çocuk günlük koşturmaca, araya sıkıştırılan el işleri derken zaman su gibi akıp geçmiş.

Kızım Ceylan bu sene anasıfında, seneye ilkokul birinci sınıf olacak. Büyüyor olmanın inanılmaz heyecanı içerisinde. Hazırlık sınıfında tüm arkadaşları ile sevgi dolu, paylaşımcı bir yıl geçirdiler ve birbirleri ile harika bir uyum içerisindeler. Bu benim gibi diğer veli dostlarımızı da çok mutlu ediyor. 

Ceylan'cığım bundan bir ay kadar önce bana sitem etti. Anne hep kendi arkadaşlarına hediyeler yapıyorsun diye :-) Aaa tatlım hiç fark etmedim, senin de arkadaşlarına beraber bir çalışma yapabiliriz dedim. Ne yapmak istersin diye sordum kendisine. Uzun bir fikir alışverişinden sonra yastık dikmeye karar verdik. 


Ama yastıklarımız özel olmalıydı. Bu konuda ilk aklıma gelen kişi sevgili Desenli Keçeler Özgür Sönmez oldu. Kendisine projemden bahsettim fikir onun da çok hoşuna gitti ve bana inanılmaz yardımcı oldu. 

Panda figürü istediğimi anlattım kendisine. Ama pandalar hep siyah beyaz oluyor, çocuklar için renkli canlı sevimli bir karakter aradığımı söyledim. Özgür Hanımda benim için araştırma yaparak farklı renk ve desenlerde Ceylanın sınıfını temsil edecek pandalı figürler buldu. Ceylana gösterdiğimde renk cümbüşü halinde pandaların arasından seçim yapmakta hiç zorlanmadı. Ben şaşırdım aslında, çocuklar ne istediklerini bizlerden daha iyi biliyorlar :-) Kızlar için bir adet kız panda, erkekler için bir adet erkek panda figürü seçti. Boyutlar, arka fon renklerine karar verdikten sonra Pandalarımız keçe kumaşlara basılmak üzere yolculuklarına başladılar. Sevgili Özgür Hanıma bu süreçteki tüm yardım ve destekleri için gönülden çok teşekkür ediyorum, İyi ki varsınız.

Pandalarımız özenle keçe kumaş üzerine basıldı ve bir hafta gibi bir süre içerisinde elimize ulaştı. Ceylan da ben de çok heyecanlıydık :-) 


Sıra bunları nasıl yastık haline getirebileceğimize gelmişti. Her konuda işi uzmanına danışmak gerektiğine inanarak konuyu sevgili dostum Nadire Şenol'a açtım.  Ne de olsa dikiş dikmeyi kendisinden öğrenmiştim ve fikirleri ile projemi zenginleştireceğine emindim. Bana çok güzel fikirler verdi, hatta ve hatta yastıklarımıza arka fon rengi seçiminden tutun da elyaf dolgusunun alımına kadar her tür desteğini esirgemedi. Nadire Hocam sizi çok seviyorum :-) 



Projem adım adım şekilleniyordu ve Ceylan da ben de çok mutluyduk. Tüm yastıklarımızı geçen hafta itibariyle diktik ve bitirdik. Yastıkların elyaf ile doldurulmasından Ceylan Hanım sorumlu oldu, ben nadire ile yastıkları diktim. 


Çok keyifliydi gerçekten biz yaparken müthiş keyif aldık. Pandalı yastıklarımız yarın Ceylan'cığımın sevgili arkadaşları minik pandalara verilmek üzere yola çıkıyorlar.  Umarım çocuklarımız da anasınıfı hatırası olarak saklayacakları bu yastığı beğenirler ve oynadıkça Ceylan'ı anarlar :-) 

















Yastıklarınızı iyi ve güzel günlerinizde kullanın Sevgili Pandalar :-) Ceylan ve ben sizi çok seviyoruz :-)

Yarın Pandalar ile bir de anne katılımlı sınıf etkinliği yapacağız, kendilerine etkinlik sonunda da yastıklarını hediye edeceğiz. Sınıf etkinliği ile ilgili de yarın bir yazım olacak, etkinlik çalışması ve görselleri içeren yazı mı da buradan paylaşacağım.

Sevgiler

Elif Ceylan Ersin


Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin bu bilgiden faydalanabilmesi için lütfen paylaşın ve fikirlerinizi blog yorumlarına bırakınız. 

Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır. 

Destekleriniz benim içim çok değerlidir.

HobiKeyfiniz Daim Olsun

Sevgi ve Saygılarımla

Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif) 

15 yorum:

  1. Çok şirin olmuşlar, eminim bayılacak Ceylan'ın arkadaşları, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hülya Hanım, evet hepsi çok mutlu oldu.:-)

      Sil
  2. Bu güzel proje ve yazı için çok teşekkür ederim ben de.Küçük pandalara ,uzun ,mutlu,sağlıklı,başarılı bir yaşam diliyorum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgür hanım, asıl ben size teşekkür ederim. Baştan sona sıfırdan tasarlanmış kendine özgü bir proje oldu...Her etapta vermiş olduğunuz yardım ve desteğe çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Sevgili Julia çok teşekkürler :-) Efe'yi de öpüyorum, sevgiler

      Sil
  4. Canım ne güzel olmuşlar ellerinize sağlık hepinizinde. Yaparkende çok eğlenmişsiniz ne hoş :)) Sevgili pandacıklar keyifle kullansınlar hediyelerini.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Julietteciğim :-) çok sevdi çocuklar pandalı yastıklarını :-) onları mutlu görmek beni de mutlu etti doğal olarak :-)

      Sil
  5. Ne kadar güzel eğlenmişsiniz yaparken. Yumoş yumoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Meral Hanım gerçekten de çok eğlendik :-) keyifli bir çalışma oldu. çok teşekkürler

      Sil
  6. çok keyifliydi gerçekten ayrıcaa bende sizleri çok seviyorummm

    YanıtlaSil
  7. Hello there! Would you mind if I share your blog with my zynga group?

    There's a lot of folks that I think would really appreciate
    your content. Please let me know. Thanks

    My blog post :: insulation grant for solid wall houses

    YanıtlaSil