13 Kasım 2013 Çarşamba

Mutlu Orkideler


Mutlu Orkide Sahibeleri Arkadaşlarım Nasılsınız? Orkideleriniz nasıllar? :-)

Benimkiler de iyiler ellerinizden öperler dostlarım...pek bir mutlular maşallah ... Şu an evimde 3 tane de misafir orkidem var. Bu üç konuk orkidem arkadaşlarımın bana bakımını yapmam için verdikleri orkideler. Bakımlarını yaptım, düzenli sulamalar ve maden suyu takviyesine devam ediyorum. Bir tanesi yeni bir dal vermeye başladı bile ( adı Ayşenur) ...diğerleri hala uyku dönemindeler.

Benim evin demirbaşı olanlar ise çok mutlular, maşallah supanallah!...ilk dallarını çıkartmaya başladılar. Bu dönemlerini çok seviyorum onların, sezonun ilk dalını vermiyorlar mı? İçim bir hoş oluyor, iki yaprak arasında minnacık bir yeşillik...ilk başta yeni bir kök mü diye tekrar kontrol ediyorum. Kök değil ama yeni bir dalın hayata geldiğini görmek içime inanılmaz bir heyecan veriyor.  Ardı ardına çiçek vermeye başladıkları günü iple çekiyorum.

Sizin orkidelerinizde durum nedir? Dal, çiçek vermeye başlayanlar var mı? Haberlerinizi bekliyorum...


Orkide Keyfiniz Daim Olsun...

Sevgilerimle
Elif 
Nam-ı Diğer HobiKeyif

Bu konudaki diğer yazılarım

http://hobikeyif.blogspot.com/2013/01/mutlu-orkide-sahibi-olmak.html

http://hobikeyif.blogspot.com/search/label/Çiçek%20Keyfi



4 yorum:

  1. merhaba en sevdiğim çiçeği konu almışsınız aynı sizin gibi yeni verecek kök ve dalları her gün kontrol eder onların gözünün içine bakarım hatta benimki geçenlerde dalından yavru vermeye başladı dalda yaprak hiç gördüğüm şey değildi araştırdım meğer yavrusu dalından çıkarmış bende de 4 tane orkide var postunuzu görünce yorum yazmak geldi aklıma
    bir postta bende mi yazsam acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar sevgili gezdim, mesajınız beni çok mutlu etti, ne iyi yapmışsınız da yazmışsınız. Ne mutlu size, bir orkideniz varken şimdi bir de yavru orkidelerinşz olacak. Çiçeksiz bir dönemde onları yeni saksılarına alabilirsiniz. Tebrik ediyorum sizi :-) orkide bakımı ile ilgili diğer iki yazıma da bakmanızı nacizane öneririm. Sevgiler

      http://hobikeyif.blogspot.com/2013/01/mutlu-orkide-sahibi-olmak.html

      http://hobikeyif.blogspot.com/search/label/Çiçek%20Keyfi

      Sil
  2. Elifcim benimki de bir dal vermeye başladı her sabah ilk işim onu kontrol etmek yine :) bana göre orkide profesörü olan sana bir sorum var. alttan çıkan uzun sapları kesmek gerekir mi zaman zaman? benimkinde o kadar çok var ki neredeyse saksının her tarafına yayılmış durumdalar. bilgine ihtiyacım var canım. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Julietteciğim,
    Canım tam anlayamadım, kusuruma bakma, gri renkteki dış k klerden mi bahsediyorsun? Istersen bana bir resim gönder onunüzeründen konuşalım. Eğer dış köklerden bahsediyorsan, onlar sağlık göstergesi canım. Renk değiştirip kahverengileşmeye başlarsa onları temizlemekte fayda var. Bunun dışında eski saplar mı var acaba...kuruyan sapları temizleyebilirsin. Bir resmini paylaşırsan çok sevinirim :-)
    Sevgiler canım,,
    Not çok naziksin bu arada profesüsör falan koltuklarım kabardı. Çok teşekkürler :-)

    YanıtlaSil